viernes, 28 de marzo de 2014

Tutorial: La única y verdadera receta de la paella valenciana/ The original and only paella valenciana recipe

Buenos días! hoy sí es el día de los tutoriales en el blog pero tengo una pequeñita sorpresa para vosotros, hoy voy a daros un tutorial de cocina: la única y verdadera receta de la paella valenciana.

Good morning! today it really is tutorial day in the blog but I have a little surprise for you, today I'm giving you a food tutorial: the original and only paella valenciana recipe.

www.albertofortes60.blogspot.com.es
En Valencia, mi región, se dan tres cultivos típicos (entre otros) que son: el arroz (con el que se hace la paella valenciana), la chufa (tubérculo con el que se hace la bebida refrescante llamada horchata) y las naranjas.

In Valencia, my region, we have three traditional crops (among others) which are: rice (with which we make the Valencian paella), the chufa (the tuber with which we make the refreshing drink called horchata) and oranges.

Aquí podéis leer un poco acerca del origen de la horchata de chufa y cómo se puede hacer: http://es.wikipedia.org/wiki/Horchata_de_chufa. Y vamos ya con la receta de la paella:

Here you'd be able to read a little bit about the origin of the chufa's horchata and how it can be made: http://en.wikipedia.org/wiki/Horchata. And now let's go right to the recipe:

Ingredientes para 4 personas/ Ingredients for 4 people:

- 400 grs arroz/rice
- 800 grs pollo/chicken
- 400 grs conejo/rabbit (opcional, nunca he probado el conejo ni creo que me gustara así que podéis añadir más pollo a la receta/optional, I've never tasted rabbit and don't think I'd like it so you can add more chicken to the recipe)
- 200 grs judías verdes/green beans
- 100 grs de garrofón /white beans
- 100 grs de tomate rallado/grated tomatoes
- 1.2 l de agua/water
- 100-125 ml aceite de oliva/olive oil
- 1 cucharada sopera de pimentón/1 tbsp paprika
- 1 cucharadita de azafrán/1 teaspoon of saffron
- Una ramita de romero/some rosemary

Sobre el modo de hacerla he encontrado este video en youtube que aunque está en castellano yo creo que está fácil de seguir por las imágenes. Este fin de semana os invito a que compréis todo lo necesario para hacerla y en menos de 1 hora podáis disfrutar de una comida sana, completa, fácil de hacer y riquísima. ¡Probadla, no os arrepentiréis!. 

About the way of making it I've found this video in the youtube that although is in Spanish I think it's easy to follow by the images. This weekend I invite you to buy all necessary things to make it and in less than an hour you'll enjoy a healthy, complete, easy to make and delicious meal. Try it, you won't regret it!

2 comentarios:

  1. thanks for the recipe - I don't think I would want rabbit either :)

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    1. Hi Karen!. It's a delicious meal, I recommend it to you to make any day, you'll like it. Many thanks for your comment. Love!

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