viernes, 18 de octubre de 2013

Tutorial: un collar con hojas de piel hecho en 20 minutos y una receta / A leather leaf necklace made in 20 minutes and a recipe

Buenos diaaaaas! Es viernes y es el dia del tutorial de la semana y además hoy con una recetita (sí yo receta jajaja, que quien me conoce sabe que la cocina y yo no somos muy amigas pero esta no es ni de las fáciles sino de las elementales). Bueeeno, al tema. Hoy os propongo un collar bien facilito que he visto en www.missiekrissie.blogspot.com y con un paso a paso fotográfico (como siempre) para que os quede resultón y podáis lucirlo esta misma noche si os apetece. Un abrazooo!
 
www.missiekrissie.blogspot.com
Good morniiiiiing! It's friday and the day of the weekly tutorial and today with a little recipe (yes me a recipe jajajaja, those who know me personally know that the kitchen and I are not very good friends but this one is not an easy one but a basic one). Well, today I suggest you a very easy necklace that I saw in www.missiekrissie.blogspot.com that you can make it in no time and wear it tonight, if you like. Hugs!

http://missiekrissie.blogspot.com.es/2010/08/tutorial-making-leather-leaf-necklace.HTML



La receta es una  compota de manzana que podéis utilizar tanto con cosas dulces como saladas. Yo utilizo manzanas Golden porque tienen un puntito ácido que me gusta, cuanto más ácidas sean las manzanas más sacarina o azúcar tendréis que añadir. Ingredientes: manzanas, azúcar ó sacarina, canela en polvo, un poco de agua, una cacerola mediana/grande. Cuando hago esta compota suelo hacer dos o tres kgs de manzanas porque ocurren dos cosas: me encanta y no sólo a mí así que se acaba pronto y la manzana al cocer merma. Peláis esos 2 o 3 kgs de manzanas y los cortáis en trozos pequeños poniéndolos en la cacerola, un chorrito de agua, azúcar ó sacarina a vuestro gusto (yo le suelo poner unos cinco o seis sobrecitos de sacarina) y canela en polvo a discreción. Dejarlo cocer lento y cuando esté cocido y aún caliente, remover y remover hasta que se quede como un puré color caramelo. Está buenísimo con yogur, con carne, como relleno de pasteles, etc etc. Espero que os guste y ya me contaréis si la hacéis.
 
The recipe is an applesauce that you can use either with sweet or salty food. I use the Golden kind apples because they have a little bit sour taste that I like, the sourer the apples you use the more sugar or sacarine you'll have to add. Ingredients: apples, sugar or sacarine, ground cinnamon, a little bit of water and a medium/big size pot. When I make this applesauce I use 2 or 3 kgs of apples because it usually happens two things: I love it and I'm not the only one who loves it so I run out of it very soon and the apples reduce when cooked. You peel those 2/3 kgs of apples, cut them in small pieces putting them in the pot with a little bit of water, sugar/sacarine (I usually put 5 or 6 sacarine sachets) and ground cinnamon at your own taste. Let it cook slowly and when cooked and still hot stir and stir it to make a caramel colour purée. It tastes wonderful with yogurt, with meat, as a pie filling, etc etc. I hope you like it and please tell me if you make it.

2 comentarios:

  1. I love applesauce too and love to make it. I recently saw a recipe where it uses brown sugar instead of white - normally i use a variety of apples and use no sugar at all but next time I make it I will add a 1/2 cup of brown sugar just to see what it is like. I like my applesauce chunky not smooth.

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    1. Hi Karen! I usually make applesauce with sacarine but made with brown sugar sounds it'll taste great too. One of these days I'll try to make it plain, just apples and cinnamon. About chunky or smooth I have tried just stirring the applesauce while hot so the texture is something between lightly chunky and smooth and smooth. I can't decide which one I like more. Love!

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